Fysik

HJÆLP TIL FYSIK!!!

22. oktober 2019 af Oskar2019 - Niveau: B-niveau

Hej - Jeg er igang lige nu med denne opgave som jeg ikke ved hvordan skal besvares. Håber nogen er friske på at hjælpe hurtigst muligt !!

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2019 af PeterValberg

a)
Tyngdekraften bestemmes som:   Fg = m·g
hvor m er bilens masse i kg og g er tyngdeaccelerationen 9,82 m/s2

Normalkraften FN er i dette tilfælde lige så stor og modsat rettet som tyngdekraften
idet bilen står på et vandret plant underlag:    FN = -Fg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2019 af PeterValberg

Med hensyn til næste del af opgaven, så kan denne skitse
af en lignende situation måske være en hjælp

Fμ er gnidningskræften, som du i dit tilfælde skal se bort fra

Se eventuelt video nr. 12 på denne  videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2019 af mathon

Når bakkens hældningsvinkel er α
har man:
                   \small \begin{array}{lllllll} &F_{res}&=&m\cdot g\cdot \sin(\alpha )-\mu \cdot m\cdot g\cdot \cos(\alpha )&=&(\sin(\alpha )-\mu \cos(\alpha ))mg\\\\ \textup{For at }&\textup{hindre }&&\textup{at bilen triller }\textup{ned ad bakken}\\ \textup{kr\ae ves:}\\ &F_{res}&=&(\sin(\alpha )-\mu \cos(\alpha ))mg=0\\\\ &&&\sin(\alpha )-\mu \cos(\alpha )=0\\\\ &&&\sin(\alpha )=\mu \cos(\alpha )\\\\ &&&\tan(\alpha )=\mu & \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2019 af mathon

korrektion:

                   \small \small \begin{array}{lllllll} &F_{res}&=&m\cdot g\cdot \sin(\alpha )-\mu \cdot m\cdot g\cdot \cos(\alpha )&=&(\sin(\alpha )-\mu \cos(\alpha ))mg\\\\ \textup{For at }&\textup{hindre }&&\textup{at bilen triller }\textup{ned ad bakken}\\ \textup{kr\ae ves:}\\ &F_{res}&=&(\sin(\alpha )-\mu \cos(\alpha ))mg\geq 0\\\\ &&&\sin(\alpha )-\mu \cos(\alpha )\geq 0\\\\ &&&\sin(\alpha )\geq \mu \cos(\alpha )\\\\ &&&\tan(\alpha )\geq \mu \end{array}


Skriv et svar til: HJÆLP TIL FYSIK!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.