Matematik

Hjælp til Nspire hvad gør jeg forkert

22. oktober 2019 af martinier - Niveau: A-niveau

Hejsa.

Har problemer med nedenstående opgave/Nspire.

En bestemt beholder der er fyldt med en væske har en aftapningshane i bunden. I en model kan væskehøjden i beholderen beskrives ved 

\frac{dh}{dt}=-15*h^{-\frac{3}{2}}

Hvor h(t) betegner væskehøjden (målt i cm) til tidspunktet t (målt i sekunder erfter åbning af hanen). Til tidspunktet t=0 er væskehøjden 30cm.

A. Bestem en forskrift for h.

Mit problem består i at når jeg forsøger at bestemme en forskrift for h i Nspire (se vedhæftet fil) så får jeg svaret (se vedhæftet fil). Men det er jo ikke det rigtige svar.

Hvad gør jeg forkert??

Vedhæftet fil: Opgave 5.5 Nspire.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2019 af Soeffi

#0. Det ser ud som om, at du bruger en Maple-kommando i Ti-Nspire. Prøv evt.:


Svar #2
22. oktober 2019 af martinier

Så hvad er forskriften h lig med?

h^{\frac{5}{2}}=900*\sqrt{30}-\frac{75*t}{2}

eller 

h(t)=(900*\sqrt{30}-\frac{75*t}{2})^{\frac{5}{2}}


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2019 af Soeffi

#2. Det er nok:...

h(t)=\left ( 900\cdot \sqrt{30}-\frac{75\cdot t}{2}\right )^{{\color{Red} \frac{2}{5}}}


Skriv et svar til: Hjælp til Nspire hvad gør jeg forkert

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.