Tysk

udvidet infinitiv

22. oktober 2019 af hjælp125 (Slettet) - Niveau: A-niveau

nogen der kan forklare hvordan jeg laver udvidet infinitiv på disse tyske sætninger

Min lærer har lavet den første 

1.     Christine ist froh, dass sie Marie auf dem Frühlingsfest zu treffen.
2.     Für Marie ist es wichtig, dass sie ihr eigenes Leben lebt.
3.     Marie ist traurig, dass sie Sam und ihr Bett verlassen muss.
4.     Marie hofft, dass sie bald gehen kann.
5.     Marie wartet darauf, dass sie ein Glas Prosecco bekommt.
6.     Marie bereut nicht, dass sie die Präsentation des Ocean Cruisers verpasst hat.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2019 af Stygotius (Slettet)

Den første er ikke rigtig, men rent kaos


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. oktober 2019 af Stygotius (Slettet)


2.     Für Marie ist es wichtig, dass sie ihr eigenes Leben lebt.  =  Für Marie ist es wichtig, ihr eigenes Leben           zu leben
3.     Marie ist traurig, dass sie Sam und ihr Bett verlassen muss.  = Marie ist traurig, Sam und ihr Bett                      verlassen zu müssen
4.     Marie hofft, dass sie bald gehen kann.  =  Marie hofft, bald gehen zu können
5.     Marie wartet darauf, dass sie ein Glas Prosecco bekommt.  =  Marie wartet darauf, ein Glas Prosecco              zu bekommen.
6.     Marie bereut nicht, dass sie die Präsentation des Ocean Cruisers verpasst hat.  =  Marie bereut nicht,              die Präsentation des Ocean Cruisers verpasst zu haben.

I stedet for at bruge en dass-bisætning sætter man verballeddet i denne i infinitiv med "zu"


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2019 af Stygotius (Slettet)

-selv tak.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2021 af Caroline12333

.


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2021 af Stygotius (Slettet)

Begrebet "udvidet infinitiv" eksisterer ikke på tysk  -hverken formelt eller reelt.


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. oktober 2021 af Stygotius (Slettet)

Eks. sætning 3

Du har ikke "sat verballeddet i infinitiv med "zu".   

Verballeddet er "ist"

Du har udtrykt komplementet til verballeddet i sætn. 4 og 6 på en anden måde end med en genstandssætning, nemlig med en infinitivkonstruktion som en del at det direkte objekt . 


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. oktober 2021 af Stygotius (Slettet)

Det der på engelsk udtrykkes med udvidet tid, udrykkes på tysk enten med bei + infinitiv (Er war beim Lesen = Han var i færd med at læse), eller det udtrykkkes med "damit beschäftigt, + infinitiv m/zu" ( "Er war damit beschäftigt, das neue Buch zu lesen")


Skriv et svar til: udvidet infinitiv

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.