Matematik

Opgave 35

22. oktober 2019 af christianbandersen123 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvordan regnes den her ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2019 af Larsdk4 (Slettet)

f(x)=


Svar #2
22. oktober 2019 af christianbandersen123 (Slettet)

?


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. oktober 2019 af Larsdk4 (Slettet)

..


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. oktober 2019 af Larsdk4 (Slettet)

.


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. oktober 2019 af Mathias7878

a)

1) y = 120x hvor x betegner antallet af enkeltbiletter og y den samlede pris

2) y = 1800 hvor y betegner dem samlede pris

3) y = 500+70x hvor x betegner antallet af enkeltbiletter og y den samlede pris

b) Det kan du gøre f.eks. via Geogebra eller det matematikprogram, du bruger.

c) Udregn y når x = antallet af enkeltbiletter = 15 for både 1) og 3) og sammenlign disse resultater med hinanden og med 2) for at se hvilken mulighed, der er billigst. 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. oktober 2019 af Larsdk4 (Slettet)

#5

a)

1) y = 120x hvor x betegner antallet af enkeltbiletter og y den samlede pris

2) y = 1800 hvor y betegner dem samlede pris

3) y = 500+70x hvor x betegner antallet af enkeltbiletter og y den samlede pris

b) Det kan du gøre f.eks. via Geogebra eller det matematikprogram, du bruger.

c) Udregn y når x = antallet af enkeltbiletter = 15 for både 1) og 3) og sammenlign disse resultater med hinanden og med 2) for at se hvilken mulighed, der er billigst. 

Han lære jo ikke noget af det 


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. oktober 2019 af Mathias7878

#6
#5

a)

1) y = 120x hvor x betegner antallet af enkeltbiletter og y den samlede pris

2) y = 1800 hvor y betegner dem samlede pris

3) y = 500+70x hvor x betegner antallet af enkeltbiletter og y den samlede pris

b) Det kan du gøre f.eks. via Geogebra eller det matematikprogram, du bruger.

c) Udregn y når x = antallet af enkeltbiletter = 15 for både 1) og 3) og sammenlign disse resultater med hinanden og med 2) for at se hvilken mulighed, der er billigst. 

Han lære jo ikke noget af det 

Det synes jeg selvfølgelig, at du har ret i til en hvis grad, men hvis trådstarter slet ikke ved, hvad han skal gøre, kan man jo godt give ham svaret til nogle af opgaverne. Forhåbentligt, hvis han får en tilsvarende opgave, husker han tilbage på, hvad jeg viste ham og så kan han bruge det selv til at løse en tilsvarende opgave på et andet tidspunkt.

- - -

 

 


Svar #8
22. oktober 2019 af christianbandersen123 (Slettet)

Jeg er bare udkig efter udregning 


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. oktober 2019 af AMelev

#7 Du kunne evt. have nøjedes med at hjælpe med angivelsen af x og y og måske have ledt på vej med ledene spørgsmål, så havde trådstarter i hvert fald selv fundet ud af, om der var noget, han selv kunne.
Nu har han desværre ikke fået chancen, og det synes jeg, som Larsdk4, er lidt synd.
Jeg er også helt med på, at det er lettere og hurtigere at give hele løsningen på et sølvfad - det er bare ikke formålet med portalen - men jeg kommer også somme tider til at gøre det.


Svar #10
26. oktober 2019 af christianbandersen123 (Slettet)

Forstår det ikke lige helt, hvordan ved jeg så hvad x aksen er og y aksen? 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #11
27. oktober 2019 af AMelev

#10 Normal standard x-aksen er 1.aksen og y-aksen er 2.aksen.
Også noormal standard: x er den uafhængige variabel og y = f(x) er den afhængige variabel.
I dette tilfælde afhænger prisen (y) af antal billetter (x)


Skriv et svar til: Opgave 35

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.