Kemi

Reaktioner - Fe og Sn

27. oktober 2019 af Buma (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Hej nogen der kan hjælpe mig vedhæfte opgave
Det er spg. 21, 23 jeg fandt ikke noget i komponendieret og den sidste er 25 og til det har keg
Sn4+/Sn2+ standard reduktionpotalele er 0,15
Og Fe3+/Fe2+ standard reduktionpotenitale er 0,77

Svar #1
27. oktober 2019 af Buma (Slettet)

Spg ;)

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2019 af Sveppalyf (Slettet)

21.

Fe3+(aq) + SCN-(aq) ⇔ FeSCN2+(aq)

Det er den der er blodrød.


Svar #3
27. oktober 2019 af Buma (Slettet)

Okay

Svar #4
27. oktober 2019 af Buma (Slettet)

Hvad med 24 den forstår nemlig heller ikke

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2019 af Sveppalyf (Slettet)

25.

2 FeSCN2+(aq) + Sn2+(aq) ⇔ 2 Fe2+(aq) + Sn4+(aq) + 2 SCN-(aq)

Eo(Fe3+/Fe2+) = 0,771 V

Eo(Sn4+/Sn2+) = 0,151 V

Eoredoxreaktion = Eoreduktion - Eooxidation

Eoredoxreaktion = 0,771 V - 0,151 V = 0,620 V

Da værdien er større end nul, kan vi se at processen forløber spontant.


Svar #6
27. oktober 2019 af Buma (Slettet)

Hvad med 24?

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. oktober 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Tilsætning af NaF:

Fe3+ (aq)  + 3F-  (aq)  ⇔ FeF3 (aq)

Tilsætning af HgCl:

Hg2+(aq) + 2 SCN-(aq) ⇔ Hg(SCN)2(s)

Jeg kender ikke HSAB-princippet, men det er vist noget med at stofferne kategoriseres som enten hårde eller bløde og enten syrer eller baser, og så vil en hård syre helst reagere med en hård base, og en blød syre vil helst reagere med en blød base, ikke sandt?

Fe3+ er en hård syre og F- er en hård base, så de vil gerne reagere.

Hg2+ er en blød syre og SCN- er en blød base, så de vil også gerne reagere.


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. oktober 2019 af hellokitty3

.


Skriv et svar til: Reaktioner - Fe og Sn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.