Matematik

Konstanterne a, b, c og diskriminanten d

01. november 2019 af TGGYM - Niveau: B-niveau

Hej guys.

Jeg har brug for hjælp til en opgave, den er vedhæftet. Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. november 2019 af Zagoria (Slettet)

f(x) = ax2 +bx + c

a = positiv , fordi parablen vender benene opad

b = negativ, fordi toppunktet for parablen ligger i 1. kvadrant

c = positiv, fordi når x= 0 bliver y > 0

d =diskriminanten er negativ , fordi parablen ikke har skæringspunkter med x- aksen


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2019 af AMelev

Ad b I har nok været vant til at vurdere b ud fra, at "b er tangenthældningen i x = 0".

Det ses af, at f '(x) = 2a·x + b ⇒ f '(0)  = 2a·0 + b = b


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2019 af SuneChr

# 1 og 2
Det er måske også værd at bemærke, at toppunktet for en vilkårlig parabel er beliggende i
enten 1. kvadrant eller 4. kvadrant hvis a og b har forskelligt fortegn.  (til højre for y-aksen).
Analogt hertil, (til venstre for y-aksen), hvis a og b har samme fortegn.
# 0    Det ses ved betragtning af førstekoordinaten til parablens toppunkt,    -\frac{b}{2a}   


Skriv et svar til: Konstanterne a, b, c og diskriminanten d

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.