Matematik

Funktioner

01. november 2019 af MAYA15 - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg er lidt i tvivl om denne her opgave. Nogen der kan hjælpe mig med at løse den?

En funktion f er givet ved f(x) = 3x2 + 5.

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1,8).

tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2019 af mathon

            \small \small \small \small \small \begin{array}{lllll} \textup{tangentligning i }(x_o,f(x_o))&y=f{\, }'(x_o)\cdot (x-x_o)+y_o&&&f{\, }'(x)=6x\\\\ &y=f{\, }'(1)\cdot (x-1)+8\\\\\\ \textup{kontrol-CAS-beregning}\\ \textup{p\aa \ TI-\textit{n}spire:}&\textup{tangentLine}(3x^2+5,x,1) \end{array}


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.