Matematik

Opgave med logaritme

03. november 2019 af Mille9032 - Niveau: B-niveau

Hej jeg har i matematik aflevering fået en opgave som lyder:

Grafen  viser et plot af samhørende værdier af logaritmen til antal træer N og logaritmen til stammens diameter D. Stammens diameter er målt i cm, og målingerne er fra en skov i Malaysia i 1981.

a) Benyt grafen til at vurdere antal træer med en stammediameter på 100 cm. 

b) Opstil en matematisk model for sammenhængen mellem D og N, når det oplyses, at den rette linje på figuren går gennem punkterne (0.86,3.0) og (2.2,0.5)

Jeg kan virkeligt ikke finde ud af det og håber at der er nogle som gider at hjælpe :)

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2019 af Eksperimentalfysikeren

a) Find logaritmen til 100. Gå ud til denne værdi langs førsteaksen. Gå op til linien og aflæs, hvor langt opp, skæringspunktet mellem den lodrette linie og den skrå linie ligger (aflæs på andenaksen). Tag den inverse logaritme til den værdi, så har du resultatet.

b) Start med at opstille sammenhængen mellem log(D) og log(N). Tag den inverse logaritme på begge sider af lighedstegnet. Brug regnereglerne for logaritmer til at finde resultatet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2019 af peter lind

a) Gå ind på grafen på x aksen ved 1,0 og aflæs y vørdien

b) Kald Log(D) for x og Log(N) for y. Find linjens der går gennem (086; 3) og (2,2; 0,5)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2019 af ringstedLC

a) D = 100, log(D) = ?. Aflæs log(N), N = ? 

b) En ret linje i dobbeltlogaritmisk koordinatsystem er grafen for en potensfunktion. Udfra de to opgivne punkter og Formelsamlingen findes modellens forskrift.


Skriv et svar til: Opgave med logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.