Kemi

grafisk afbildning.

03. november 2019 af Ditteniel (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej, hvordan bestemmer ΔH? og ΔS? ud fra den grafiske afbildning af ΔG??

Fortår det ikke


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. november 2019 af Kap1D

Sammenhængen mellem entalpi, entropi og Gibbs fri energi er givet ved:

\Delta G=\Delta H-T\cdot \Delta S

Afbildningen af denne sammenhæng er en ret linje, hvor linjens skæring med y-aksen er givet ved \Delta H og hældningen af linjen er givet ved -\Delta S. (T er temperatur)


Svar #2
03. november 2019 af Ditteniel (Slettet)

tak! hvordan ved man det ved man det ved formlen? kan ikke se hvorfor linjens skæring med y-aksen er givet ved ΔH og hældningen til -ΔS


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2019 af Kap1D

En lineær linje er givet ved:

y=ax+b

Hvis vi sammenligner med #1, ses det at

y=\Delta G, a=-\Delta S, x=T og b=\Delta H

a er den generelle linjens hældningstal, derfor er -\Delta S linjens hældningstal

b  er den generelle linjens skæring med y-aksen, derfor er  \Delta H  linjens skæring med y-aksen


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. oktober 2022 af Aktiemester (Slettet)

#3

En lineær linje er givet ved:

y=ax+b

Hvis vi sammenligner med #1, ses det at

y=\Delta G, a=-\Delta S, x=T og b=\Delta H

a er den generelle linjens hældningstal, derfor er -\Delta S linjens hældningstal

b  er den generelle linjens skæring med y-aksen, derfor er  \Delta H  linjens skæring med y-aksen

Har du byttet om på delta S og delta H her, for er det ikke y=ax+b, hvor delta G = Y, -delta H = a, T = x og delta S = b? 


Skriv et svar til: grafisk afbildning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.