Matematik

Andengradspolynomium - Cirkel

04. november 2019 af TingtokTea - Niveau: B-niveau

Jeg fik hjælp tidligere, men er gået i stå igen. 

Jeg skal have lavet opgave 2, som handler om en cirkel. Jeg har svarene fra opgave 1:

A(x) = -x^2 + 75x 

Jeg går ud fra at jeg skal benytte omkredsen med cirklen: 

2 * r * pi 

Og har sat arealet til: 

150 = pi * r^2 

Dog ved jeg ikke om dette er korrekt :/

Vedhæftet fil: mathat.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2019 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. november 2019 af PeterValberg

De 150 meter hegn er jo omkredsen af cirklen,
så diameteren d = 150/π

Arealet kan nu bestemmes som:

A=\frac{\pi}{4}\cdot d^2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
04. november 2019 af TingtokTea

#2

Hvor kommer pi/4 fra ? :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. november 2019 af mathon

            \small \begin{array}{llll} \textup{cirkelareal}&A_{\textup{cirk}}=\pi \cdot r^2=\pi \cdot\left ( \frac{d}{2} \right )^2=\pi \cdot \frac{d^2}{4}={\color{Red} \mathbf{ \frac{\pi }{4}}}\cdot d^{\, 2} \end{array}


Svar #5
04. november 2019 af TingtokTea

#3 #4

For at få svaret på den sidste opgave, skal jeg vel bruge formlen fra første opgave:

A(x) = -x^2 + 75x, men jeg skal jo have fjernet én af siderne. Vil det sige at jeg skal lægge 37,5 til de 75 eller hvordan ? 

Beklager min uvidenhed. 


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. november 2019 af PeterValberg

ad opgave 3)

Da den ene side i indhegningen er vandkanten, så kan du
for eksempel lade bredden være x og længden 150 - 2x.
Arealet kan, som en funktion af bredden x, bestemmes som:

A(x)=x\cdot(150-2x)=-2x^2+150x

Grafen for denne arealfunktion, vil være en parabel, der
vender parabelgrenene nedad (da koefficienten til andengradsleddet er negativt).
For at bestemme den bredde (x) på indhegningen, der giver det største areal,
kan du nøjes med at bestemme x-koordinaten til parablens toppunkt:

x_\text{toppunkt}=\frac{-b}{2a}

hvor a = -2 og b = 150

alternativt kan du bestemme den afledede funktion A' og løse ligningen A'(x) = 0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Andengradspolynomium - Cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.