Matematik

Bestem hældningsvinkel for m

06. november 2019 af magnus3112 - Niveau: B-niveau

Er hældningsvinkel det samme som hældningskoefficient? Og i så fald har jeg i b) regnet mig frem til, at ligningen for linjen m=y=1.5x-9

og så kan jeg vel bare aflæse hældningen til 1,5? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. november 2019 af Zagoria (Slettet)

Din forskrift for linje m er forkert . Skal være

y = 1.5x + b

8 = 1.5 ·3 + b

8 - 4.5 = b

3.5 = b

linje m :  y = 1.5 x + 3.5


Svar #2
06. november 2019 af magnus3112

Ja, det kan jeg godt se, sad og kiggede på en gammel opgave hvor jeg havde gjort det med de værdier.. Men kan jeg så aflæse 1.5 til hældningsvinklen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2019 af Zagoria (Slettet)

For at få vinklen skal du tage invers  tangens (1.5) = 56.31º


Svar #4
06. november 2019 af magnus3112

Tusind tak. Vi er enige om at b i svar#1 skal give -3.5 og ikke 3.5 ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2019 af Zagoria (Slettet)

#4

Tusind tak. Vi er enige om at b i svar#1 skal give -3.5 og ikke 3.5 ikke?


               Nej , 3.5 er det rigtige tal


Skriv et svar til: Bestem hældningsvinkel for m

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.