Matematik

finde længde af vektor uden punkter

07. november 2019 af anna2302 (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg skal bestemme længden af vektor b, men jeg aner ikke, hvad jeg skal gøre...

se vedhæftede fil


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2019 af janhaa

hint:\\ \\|\vec a+\vec b|^2=|\vec a|^2+|\vec b|^2+2|\vec b+\vec a|*\cos(v)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2019 af AMelev

                             

Opdater din profil, så uddannelsen passer (STX, HTX, HHX, HF eller ....). Dermed har vi en mulighed for at vide, hvilke værktøjer og evt. formelsamling, du har til rådighed.

I din formelsamling kan du se, at |\vec{a}|^2=\vec{a}\, ^2=\vec{a}\cdot \vec{a}, hvilket betyder, at |\vec{a}+\vec b|^2=(\vec{a}+\vec b)^2
Udregn højresiden (kvadratsætningerne gælder også for skalarprodukt).
Udtryk \vec{a}\cdot \vec{b} ved | \vec{b}|, idet du kender | \vec{a}| og vinklen mellem de to vektorer.
Indsæt det hele i udtrykket for |\vec{a}+\vec b|^2=(\vec{a}+\vec b)^2 og løs ligningen mht. | \vec{b}|.

NB! Der er en skrivefejl i hintet i #1.


Skriv et svar til: finde længde af vektor uden punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.