Kemi

Afstemning af reaktionsskema

07. november 2019 af SebastianAsmir (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har virkelig opgivet mine 2 kemi opgaver, har dog kun sat den ene ind her. Har virkelig brug for hjælp til den. Håber der en venlig sjæl derude!!


Svar #1
07. november 2019 af SebastianAsmir (Slettet)

Og hvis en kunne hjælpe med denne også. Min hjerne er helt slukket lige nu... 


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. november 2019 af mathon

                   \small \begin{array}{llll} \overset{\mathbf{{\color{Blue} +7}}}{Mn}{O_4}^-\; +\; \overset{\mathbf{{\color{Red} +4}}}{S}\! O_2\; \longrightarrow \; \overset{\mathbf{{\color{Blue} +2}}}{Mn}{^{2+}}\; +\; \overset{\mathbf{{\color{Red} +6}}}{S}{\! O_4}^{2-} \end{array}

\small \begin{array}{lccc} &\textup{op}&\textup{ned}&\textup{antal}\\ Mn&&5&2\\ S&2&&5 \end{array}

\textup{afstemning af op- og nedgange:}

                   \small \begin{array}{llll}2\, Mn{O_4}^-\; +\;5\, S O_2\; \longrightarrow \;2\, Mn{^{2+}}\; +\; 5\, S{O_4}^{2-} \end{array}

\textup{afstemning af ladning:}

                   \small \begin{array}{llll}2\, Mn{O_4}^-\; +\;5\, S O_2\; \longrightarrow \;2\, Mn{^{2+}}\; +\; 5\, S{O_4}^{2-} \; +\; 4\, H^+\end{array}

\textup{afstemning af hydrogen:}

                   \small \begin{array}{llll}2\, Mn{O_4}^-\; +\;5\, S O_2\; +\; 2\, H_2O\; \longrightarrow \;2\, Mn{^{2+}}\; +\; 5\, S{O_4}^{2-} \; +\; 4\, H^+\end{array}

\textup{oxygen stemmer.}


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2019 af mathon

\small \begin{array}{llll} b)\\ &\textup{titratorm\ae ngde:}&n(Mn{O_4}^-)=\left (0.00910\; L \right )\cdot \left ( 0.0208\; \frac{mol}{L} \right )=0.00018928\; mol\\\\ &\textup{som \ae kvivalerer:}&n(SO_2)=\frac{5}{2}\cdot \left ( 0.00018928\; mol \right )=0.0004732\; mol\\\\ &\textup{formel }SO_2\textup{-koncentration:}&c(SO_2)=\frac{\left (0.0004732\; mol \right )\cdot\left ( 64.066\; \frac{g}{mol} \right ) }{0.200\; L}=151.58\; \frac{mg}{L} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2019 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llll} b)\\ &\textup{titratorm\ae ngde:}&n(Mn{O_4}^-)=\left (0.00910\; L \right )\cdot \left ( 0.0208\; \frac{mol}{L} \right )=0.00018928\; mol\\\\ &\textup{som \ae kvivalerer:}&n(SO_2)=\frac{5}{2}\cdot \left ( 0.00018928\; mol \right )=0.0004732\; mol\\\\ &\textup{formel }SO_2\textup{-koncentration:}&c(SO_2)=\frac{\left (0.0004732\; mol \right )\cdot\left ( 64.066\; \frac{g}{mol} \right ) }{0.200\; L}=151.58\; \frac{mg}{L} \\\\\\c)&\textup{stofombytning:}&m(Na_2SO_3)=\frac{\left (0.0004732\; mol \right )}{0.200\; L}\cdot \left ( 126.043\; \frac{g}{mol} \right )=298.218\; \frac{mg}{L} \end{array}


Skriv et svar til: Afstemning af reaktionsskema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.