Matematik

Bestem en ligning til tangenten

07. november 2019 af Matt22345 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Folkens 

Jeg har en opgave som jeg håber i kan hjælpe med. Jeg vedhæfter opgaven, og den opgave jeg gerne vil have hjælp til er den aller sidste opgave i den vedhæftet fil. Her går det ud på at bestemme en ligning for en tangenten t og bestemme konstanterne b og c

Jeg vedhæfter den håber nogle kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2019 af StoreNord

-


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2019 af peter lind

Tangentens ligning for en graf for funktionen g(x) i punktet (x0, g(x0)  er y = g'((x0)(x-x0) +  g(x0)

g'(x0) og g(x0) kan du få fra f funktionen


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2019 af janhaa

P = (1, 16)

f ' (1)=24 og g ' (1) = -2+b = 24 => b = 26

g(1) = -1+26+c = 16 => c= - 9

y - 16 = 24(x-1)

tangent: 

y = 24x - 8


Svar #4
07. november 2019 af Matt22345 (Slettet)

Janhaa hvor har du fået punktet P(1,16) Der står jo ikke noget om punktet (1,16)


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2019 af janhaa

f(1)= 16

Skriv et svar til: Bestem en ligning til tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.