Matematik

Ingen forståelse. Hjælp.

07. november 2019 af KageSpiseren - Niveau: A-niveau

Hej SP

Nogen der kan med illustration forklare dette for mig? eller gøre det mere simpelt

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. november 2019 af StoreNord

Du har vel selv en figur at kikke på?

Vil du ikke indvie os i den?

Ellers kan vi umuligt hjælpe dig.


Svar #2
08. november 2019 af KageSpiseren

#1

Du har vel selv en figur at kikke på?

Vil du ikke indvie os i den?

Ellers kan vi umuligt hjælpe dig.

Du må undskylde. Så det ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2019 af AMelev

Kald CF x.
Beregn arealet af de to trekanter tilsammen udtrykt ved x. A = ....
Beregn også arealet af de to trekanter tilsammen ud fra den tilbageblevne del af kvadratets areal. A = ...
Sæt de to udtryk for A lig med hinanden og løs ligningen mht. x

Bestem GB = ½BF og derefter DK.
Benyt Pythagoras til at bestemme GH.

Vedhæftet fil:Billede1.jpg

Svar #4
08. november 2019 af KageSpiseren

#3

Kald CF x.
Beregn arealet af de to trekanter tilsammen udtrykt ved x. A = ....
Beregn også arealet af de to trekanter tilsammen ud fra den tilbageblevne del af kvadratets areal. A = ...
Sæt de to udtryk for A lig med hinanden og løs ligningen mht. x

Bestem GB = ½BF og derefter DK.
Benyt Pythagoras til at bestemme GH.

Den plettede del har hosliggende katete som 12. Men modstående katete er mindre 6 som er x så vi kan jo bruge x<6, men hvordan er det du gør det du har forklaret der?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2019 af AMelev

Jeg forstår ikke dit spørgsmål.
Gå anvisningerne igennem en efter en, og stil et konkret spørgsmål, hvis der i en af disse er noget, du ikke forstår.


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2019 af Zagoria (Slettet)

Bestemmelse af længden GH kan gøres således:

CF = 5

CD = 12

FD2 = CF2 + CD2

FD2 = 52 + 122

FD2 = 169

√FD2 = √ 169

FD = 13

Da FD er parallel med linjen GH, er længden af GH 13


Skriv et svar til: Ingen forståelse. Hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.