Matematik

Løsning til Diff

08. november 2019 af Mie23234 - Niveau: A-niveau

Nogle kloge mennesker der kan hjælpe med denne opgave :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2019 af Moderatoren

Ja, så skriv hvad du præcist har problemer med. 

"Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar."


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2019 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. november 2019 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} a)&\textup{tangenth\ae ldning}\\ &\textup{i P(2,3):}&\frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=\left (\frac{2}{2}+1 \right )\cdot 3=6\\\\ &\textup{tangentligning:}&y=6(x-2)+3\\\\ &&y=6x-9\\\\\\ b)&&\frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=2x\cdot e^x+x^2\cdot e^x=x\left (2+x \right )e^x\\\\ &&\left (\frac{2}{x}+1 \right )\cdot x^2\cdot e^x=x\left ( 2+x \right )e^x\\\\ \textup{heraf ses,}& \textup{at }y=x^2\cdot e^x&\textup{\textbf{er} en l\o sning til differentialligningen }\frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=\left ( \frac{2}{x}+1 \right )\cdot y \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2019 af janhaa

a)

y ' (2) = 6

y - 3 = 6(x-2)

tangent: 

y = 6x-9

b)

ja


Skriv et svar til: Løsning til Diff

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.