Matematik

b) Hvis vi antager at kokken vælger helt tilfældigt 4 ud af de 14 retter, hvad er så sandsynligheden for at ingen af retterne består af fisk eller skaldyr?

10. november 2019 af Barbie1999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave med kombinatorik. Jeg sidder lidt fast, har lavet opgave af, men kan ikke helt kringle opgave b. 

- Har vedlagt et billede af opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2019 af ringstedLC

b)

\begin{align*} P(H) &= \frac{\text{gunstige udfald}}{\text{mulige udfald}} \\ P(H) &= \frac{\text{gunstige udfald}}{K_{14,\,4}} \end{align*}


Skriv et svar til: b) Hvis vi antager at kokken vælger helt tilfældigt 4 ud af de 14 retter, hvad er så sandsynligheden for at ingen af retterne består af fisk eller skaldyr?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.