Matematik

Hvordan regner man opgaven ud?

11. november 2019 af thebook (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg er i tvivl om, hvordan man bør regne opgaven ud.

F.eks. ved jeg ikke, hvordan man skulle vide at rebet forlader cirklen 1/3 vej rundt. Hvordan løser man denne opgave? Tak.

Vedhæftet fil: Reb opgave.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
11. november 2019 af SuneChr

.SP 111120190224.JPG

Vedhæftet fil:SP 111120190224.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2019 af AMelev

Hvis du vil beregne længden af rebstykket:
DE = 2 og DC = 1
CE breregnes med Pythagoras, jf #1
Beregn vinkel CDE.
Beregn så vinkel ADC og derudfra buelængden ADC.
Beregn reblængden ACE og gang med to, da reblængderne AE og  EB er lige store (symmetri).


Svar #3
11. november 2019 af thebook (Slettet)

Men hvordan ved man, at det er 1/3 af cirklen, som rebet rører?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2019 af AMelev

#3 Det kan du heller ikke vide på forhånd.
Det kommer, når du beregner vinklerne, og det skyldes udelukkende, at forholdet mellem DC og DE er 1:2, så cos(CDE) = ½.


Svar #5
11. november 2019 af thebook (Slettet)

Men man kan vel kun finde DC, hvis man antager at længden på cirklen er 1/3 i forvejen. Jeg antager, at det må betyde, at det er intuition...?


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. november 2019 af Soeffi

#0. Du får en retvinklet 30-60-90 trekant, hvor mindste katete er halvdelen af hypotenusen. Dette er vist nedenfor. Buen fra A til D er 180° - 60° = 120°. Linjestykket fra D til E er √[22-12] = √3.

Vedhæftet fil:1921167.png

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. november 2019 af AMelev

#5 DC er jo radius, som er opgivet til at være 1.


Skriv et svar til: Hvordan regner man opgaven ud?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.