Matematik

Funktioner

11. november 2019 af Idamus100 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har problemer med denne opgave, nogen der evt kan finde ud af den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2019 af StoreNord

Den afledede af første led er   1/x.


Svar #2
11. november 2019 af Idamus100 (Slettet)

Det forstår jeg ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2019 af StoreNord

Det behøver du heller ikke forstå.  Du skal bare vide det. Eller se i din formelsamling.
Du kan også bare tegne den i Geogebra.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2019 af Mathias7878

1)

Anvend regnereglerne

  (ln(x))' = \frac{1}{x}

samt

  (k\cdot x^n)' = n\cdot k\cdot x^{n-1}

2) Løs nu ligningen f'(x) = 0, hvor du jo i 1) har bestemt f(x), med hensyn til x.

3) Se gerne https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/differentialregning/monotoniforhold

4) Afgør i hvilke intervaller f(x) er aftagende ved at finde ud af hvornår f'(x)>0 og f'(x)<0. Dette uddybes mere i overstående link.

5) f(x) har ekstremum i de x-værdier hvor f'(x) = 0.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2019 af AMelev

                                      

Væn dig til at bruge formelsamlingen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor. Det er vigtigt, at du ved, hvad du kan finde hvor, og lige så vigtig hvad der ikke står deri, og som du så selv skal medbringe i hovedet.

1. FS side 20 (91) & (89) samt side 21 (96) & (100)

2. Løs ligningen vha. dit CAS-værktøj (hvilket benytter du?)

3. 
       

4. Skriv konklusionen fra monotonilinjen. f er voksende i .... osv.

5. Som 4 med konklusion for f(x1) og f(x2).

Vedhæftet fil:Billede2.jpg

Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.