Kemi

Koncentration af eddikesyre

16. november 2019 af Jules702 - Niveau: B-niveau

21 ml af en 0.1 M NaOH opløsning bruges til at titrere 5 ml af en eddikesyre-opløsning. Beregn eddikesyrens koncentration.

Er der nogen, som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2019 af janhaa

c = n/V => n=c*V

21*0,1 = 5*c

c = [HA]=0,42 M


Svar #2
17. november 2019 af Jules702

Kan jeg ikke bare bruge fortyndingsloven?

C1*V1=C2*V2


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2019 af janhaa

#2

Kan jeg ikke bare bruge fortyndingsloven?

C1*V1=C2*V2

d er jo den??


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2019 af janhaa

#2

Kan jeg ikke bare bruge fortyndingsloven?

C1*V1=C2*V2

0,1*21 = C*5

C = 0,42 (M)


Svar #5
17. november 2019 af Jules702

Hovsa, ja, det har du jo ret i :)

Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Koncentration af eddikesyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.