Matematik

Hvor stor er omsætningen, hvis de sælger 100 enheder? og find nulpunkterne og toppunktet

16. november 2019 af piv123 - Niveau: C-niveau

hej sidder med den her opgave og er helt blank omkring den, er der nogen der kan hjælpe.

LEGO holder hele tiden øje med deres omsætning. De har fundet ud af, at på et af deres produkter kan omsætningen beskrives ved følgende funktion:  f(x) = -0,005 · x2 + 4x

Her beskriver f(x) omsætningen i tusinde kr. og x er afsætningen (antal enheder).

opgave 

a)  Hvor stor er omsætningen, hvis de sælger 100 enheder? og find nulpunkterne og toppunktet


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2019 af StoreNord

Skærmbillede fra 2019-11-16 17-48-46.png


Svar #2
16. november 2019 af piv123

Tak hvor finde jeg nulpunkerne og toppunktet i funktion det forstå jeg ikke ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2019 af StoreNord

Du må da have en formelsamling til såden noget! Ellers kik bag i din bog.
https://www.webmatematik.dk/lektioner/formelsamling


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2019 af ringstedLC

\begin{align*} \text{Oms\ae tning}: f(100) &=\;?\text{ tusinde kr.} \\ \text{Nulpunkter}: f(x)=0 &= -0.005x^2+4x \\ -0.005x^2+4x &= 0 \\ a=-0.005\;,\;b &= 4\;,\;c=0\;,\;d=b^2-4ac \\ x &= \frac{-b\pm \sqrt{d}}{2a} \\ x &= \left\{\begin{matrix}?\\?\end{matrix}\right. \\ \text{Toppunkt}: T &= \left ( \frac{-b}{2a},\frac{-d}{4a} \right ) \end{align*}


Svar #5
16. november 2019 af piv123

kan det passe d er = 12 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. november 2019 af ringstedLC

\begin{align*} d &= 4^2-4\cdot (-0.005)\cdot 0\neq12 \\ &= 4^2-0=\:? \end{align*}


Skriv et svar til: Hvor stor er omsætningen, hvis de sælger 100 enheder? og find nulpunkterne og toppunktet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.