Matematik

Matematik aflevering

17. november 2019 af mar12 - Niveau: B-niveau

Hej, hvordan er det man bestemmer de kumulerede frekvenser i TI-Nspire?

se vædhæftet fil for opgavebeskrivelse. 

Vedhæftet fil: Dok1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2019 af AMelev

Læg et billede op i stedet for et Worddokument - ikke alle har Word, og for dem, der har, er det træls at skulle åbne og efterfølgende slette.

Det bliver noget juks, som du kan se her.

 

Vedhæftet fil:Billede2.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2019 af AMelev

a)
Definer en liste med intervalendepunkter: L_x:={0,20,....,110} og en liste med intervalfrekvenser, start med 0: l_f:={0,26.36,24,42, ...., 0,84}
Definer så en liste med de kumulerede frekvenser L_kf:=cumsum(l_f).
Så kan du plotte l_x,l_kf og forbinde dem med rette linjestykker, så har du sumkurven.

b) På sumkurven bestemmer du hvor mange procent, der var 65 år eller under og hvor mange, der var 67 år eller yngre. Derudfra kan du se, hvor mange procent af den danske befolkning ændringen vil berøre og så ud fra totalantallet beregne, hvor mange mennesker det drejer sig om.
Se evt. vedhæftede.

Vedhæftet fil:Pensionsalder.zip

Skriv et svar til: Matematik aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.