Matematik

matematik problem.....

18. november 2019 af annonym368 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej:)

okay så johanne har læst 1/4 af bogen, I alt har hun læst 48 sider.

hvor mange sider er der i alt i bogen?

og hvor mange sider mangler hun at læse?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2019 af OliverHviid

1/4=48

1/4*4=4/4 dvs. 48*4= 192

192-48=144

Du skal se 1/4 som en brøk, dvs. 25% af bogen. For at se, hvor lang hele bogen er, så skal du altså gange med 4.


Svar #2
18. november 2019 af annonym368 (Slettet)

Mange tak!


Svar #3
18. november 2019 af annonym368 (Slettet)

#2

Mange tak!

#1

1/4=48

1/4*4=4/4 dvs. 48*4= 192

192-48=144

Du skal se 1/4 som en brøk, dvs. 25% af bogen. For at se, hvor lang hele bogen er, så skal du altså gange med 4.

Mange tak:))


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2019 af Mathias7878

Du kan også blot dividere med 0.25, hvis du altså må bruge din lommeregner - det giver nemlig måske mere mening? At dividere med 0.25 = 1/4 er det samme som at gange med 4 på grund af nogle regneregler. 

- - -

 

 


Svar #5
18. november 2019 af annonym368 (Slettet)

#4

Du kan også blot dividere med 0.25, hvis du altså må bruge din lommeregner - det giver nemlig måske mere mening? At dividere med 0.25 = 1/4 er det samme som at gange med 4 på grund af nogle regneregler. 

Jo, jeg må gerne bruge lommeregner, men når jeg så har gjordt det, har jeg så fået svar på hvor mange sider der er?


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. november 2019 af Mathias7878

Ja.

- - -

 

 


Skriv et svar til: matematik problem.....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.