Matematik

Kombinationer med bogstaver som koder.

18. november 2019 af Stories - Niveau: A-niveau

Nogen, der ved, hvordan man løser denne opgave?:

Jan har aftalt følgende kodeord med en ven: g = mus, m = altid, gm = hallo, gg = flot, mg = blå, mm = påske. En dag modtager han beskeden »ggmmmg«. Desværre er mellemrummene gået tabt, så måske står der »flot påske altid mus«, måske »mus hallo altid blå«, måske noget helt tredje. Hvor mange forskellige mulige tolkninger er der?

A) 9 B) 11 C) 13 D) 23 E) 36

Jeg ser nu, at det nok er fibonacci sekvensen, og derfor 13; men hvordan kommer man til den konklusion? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2019 af Soeffi

#0. Prøv at indsætte mellemrum...

gg mm mg (to mellemrum = kun tegn på to bogstaver: 1 mulighed)

g g mm mg (tre mellemrum = to tegn på et bogstav og to tegn på to bogstaver: 6 muligheder)
g gm m mg
g gm mm g
gg m m mg
gg m mm g 
gg mm m g

gg m m m g (fire mellemrum = fire tegn på et bogstav og et tegn på to bogstaver: 5 muligheder)
g gm m m g
g g mm m g
g g m mm g
g g m m mg

g g m m m g (fem mellemrum = seks tegn på et bogstav og ingen på to bogstaver: 1 mulighed)


Skriv et svar til: Kombinationer med bogstaver som koder.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.