Matematik

udregning

19. november kl. 20:54 af Ahmed73 - Niveau: B-niveau

En som vil vise mig hvordan man regner den første ud? TUSIND TAKKKKKKK


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november kl. 20:58 af janhaa

a)

\frac{7(x+h)+9 -(7x+9)}{h}=\frac{7h+9-9}{h}=7


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november kl. 21:03 af SuneChr

\frac{7(x_{0}+h)+9-(7x_{0}+9))}{h}=\frac{7h}{h}=...        den ene "parentes slut" efter 9 skal væk.
Egentlig skal h → 0 , men nu kan h forkortes helt væk, så vi slipper for yderligere tiltale.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november kl. 23:12 af AMelev


#0 Helt generelt. Når du har forskriften for en funktion f(x), så kan det være en god idé i tankerne at erstatte x med en tom parentes. Den kan du så fylde ud med hvad som helst - det skal bare være det samme.

Eksempel
f(x) = 2\cdot x^2+3\cdot x+5
f(\: \: \: ) = 2\cdot (\: \: \: )^2+3\cdot (\: \: \: )+5
f(\:7 \: ) = 2\cdot (\: 7 \: )^2+3\cdot (\: 7 \: )+5
f(x_0+h ) = 2\cdot (x_0+h)^2+3\cdot (x_0+h )+5 


Skriv et svar til: udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.