Fysik

Bestemmelse af varmekapaciteten

20. november 2019 af Repeno - Niveau: B-niveau

Hej Studieportalen.

Har problemer med at beregne varmekapaciteten af 2 væsker som blandes.

Den ene væske har en varmekapacitet på 3500\frac{J}{kg*c} lad os kalde væsken for rapsolie

Og den anden væske har en varmekapacitet på  4180\frac{J}{kg*c} lad os kalde væsken for vand

Hvordan finder jeg varmekapaciteten af baldningen af rapsolie og vand? :)

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2019 af mathon

Det afhænger af blandingsforholdet.


Svar #2
20. november 2019 af Repeno

#1

Det afhænger af blandingsforholdet.

Der er 207g vand

Og 80g raps olie


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2019 af mathon

Det afhænger endvidere af begyndelsestemperaturerne, hvis disse er forskellige.


Svar #4
20. november 2019 af Repeno

Olies begyndelsestemperatur er = 5,8 grader

Vans begyndelsestemperatur er = 12,7 grader


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. november 2019 af mathon

Det med temperaturerne var noget sludder.

                       \small \begin{array}{lllll} (m_1+m_2)\cdot c_{f\ae ælles}=m_1\cdot c_1+m_2\cdot c_2\\\\ c_{f\ae ælles}=\frac{m_1\cdot c_1+m_2\cdot c_2}{m_2+m_2} \end{array}


Svar #6
20. november 2019 af Repeno

Den har jeg ikke


Svar #7
20. november 2019 af Repeno

Okay, så i dette tilfælde ville det se sådan her ud?

\frac{207*4180+80*3500}{80+80}=7157.87 J/kg*c

Er det korrekt forstået? :D


Svar #8
20. november 2019 af Repeno

#5

Det med temperaturerne var noget sludder.

                       \small \begin{array}{lllll} (m_1+m_2)\cdot c_{f\ae ælles}=m_1\cdot c_1+m_2\cdot c_2\\\\ c_{f\ae ælles}=\frac{m_1\cdot c_1+m_2\cdot c_2}{m_2+m_2} \end{array}

Eller er det en taste fejl der står m2+m2 

Istedet for

m1+m2


Brugbart svar (1)

Svar #9
20. november 2019 af mathon

                       \small \small \begin{array}{lllll} (m_1+m_2)\cdot c_{f\ae ælles}=m_1\cdot c_1+m_2\cdot c_2\\\\ c_{f\ae lles}=\frac{m_1\cdot c_1+m_2\cdot c_2}{m_1+m_2}\\\\\\ c_{f\ae lles}=\frac{\left ( 80\; g \right )\cdot \left ( 3.5\; \frac{J}{g\cdot C}\right)+ \left ( 207\; g \right )\cdot \left ( 4.18\; \frac{J}{g\cdot C}\right)}{(80+207)g} \end{array}


Skriv et svar til: Bestemmelse af varmekapaciteten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.