Matematik

Har brug for hjælp

20. november 2019 af MariaRamia (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej.

Jeg har fået en opgave hvor jeg skal finde ud af hvad 102 'brøkstreg' 10 giver.

På forhånd, tak for hjælpen. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2019 af ringstedLC

\begin{align*} \frac{10^2}{10} &= \frac{10\cdot 10}{10}=\;? \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2019 af PeterValberg

Der er en regneregel for potenstal, når rodtallet er ens, der "siger"

\frac{a^n}{a^m}=a^{n-m}

altså

\frac{10^2}{10}=\frac{10^2}{10^1}=10^{2-1}=10^1=10

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2019 af PeterValberg

Se eventuelt denne videoliste om potensregler < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Har brug for hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.