Matematik

topologi opgave hjælp

23. november 2019 af sajana - Niveau: Universitet/Videregående

er der nogen der kan hjælpem med denne opgave


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. november 2019 af Bibo53

Hvis der findes c\in X, så a<c og c<b, så kan vi sætte U=\{x\in X\,|\,x<c\} og V=\{x\in X\,|\,c<x\}.

Hvis der ikke findes sådant et c, så kan vi sætte

U=\{x\in X\,|\,x\le a\}=\{x\in X\,|\,x<b\}

og

V=\{x\in X\,|\,b\le x\}=\{x\in X\,|\,a<x\}.

I begge tilfælde er det klart, at U og V er åbne mængder med a\in U og b\in V. Hvis x\in U og y\in V, så gælder der i det første tilfælde x<c\wedge c<y, og i det andet tilfælde x\le a\wedge b\le y. I begge tilfælde følger det af transitivitet, at x<y.


Skriv et svar til: topologi opgave hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.