Matematik

Rombe

24. november 2019 af Eca - Niveau: 7. klasse
Se vedhæftet fil, er det 6,67?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2019 af StoreNord

Det er ikke en rombe.
Arealet er a²+½*a*2.

Men hvad a er, det må du jo vide.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2019 af Soeffi

Vedhæftet fil:1924338.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2019 af Eksperimentalfysikeren

Figuren eret trapez. Arealet er ½*h*(g+G), hvor g og G er længderne af de to parallelle sider, og h er højden.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2019 af ringstedLC

\begin{align*} A &= a^2+0.5\cdot a\cdot 2 \\ A &= a^2+a \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2019 af StoreNord

Ja.Men hvad er a?
Måske skal #0 måle den.
Hvis han har målt den til 2,13 cm, så har han jo fuldstængig ret.


Svar #6
24. november 2019 af Eca

Sorry, den rigtige rombe kommer her ved vedhæftet fil
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. november 2019 af StoreNord

Del en rombe i 2 ligesidede trekanter.

Del den ene i 2 30/60 trekanter.


Svar #8
24. november 2019 af Eca

Der er 6 ens romber, hvilken sidelængde har hver af de 6???? Er der 6,67?

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. november 2019 af StoreNord

Jeg misforstod opgaven.
Hvis du er usikker, kan du prøve at tegne den i Geogebra.


Svar #10
24. november 2019 af Eca

Jeg tog de 40 og dividere det med de 6.... er det helt hen i vejret?

Brugbart svar (0)

Svar #11
24. november 2019 af StoreNord

Jah.
1/4 af romben danner en retvinklet trekant med en vinkel på 30 og en sidelængde på 10.
Du skal så løse ligningen:
cos(30)=\frac{5}{hypotenusen\; \; s}                    med hensyn til s.


Brugbart svar (0)

Svar #12
24. november 2019 af StoreNord

Undskyld
cos(30)=\frac{10}{hypotenusen\; \; s}


Brugbart svar (2)

Svar #13
24. november 2019 af StoreNord

Nu er det jul igen.
       Skærmbillede fra 2019-11-24 20-30-14.png


Brugbart svar (1)

Svar #14
24. november 2019 af Soeffi


Svar #15
24. november 2019 af Eca

1000 tak for hjælpen:0) og Storenord tror vist du kan lære mig geogebra??????

Brugbart svar (0)

Svar #16
24. november 2019 af StoreNord

Ork ja.
Man skal bare vide, hvad det drejer sig om.


Svar #17
24. november 2019 af Eca

???? Hmm ja måske, synes nu ikke helt det altid vil som jeg vil. Men så er det jo godt at man kan lære det:0)

Brugbart svar (0)

Svar #18
25. november 2019 af StoreNord

Selv foretrækker jeg at arbejde med mus, og med Geogebra 5 classic på en stationær.
Jeg har ondt af de elever, der skal arbejde på nettet med en laptop og uden mus.


Svar #19
03. december 2019 af Eca

Tak, vi har chrombook og uden mus... det er ikke altid lige nemt at håndtere:0)

Brugbart svar (0)

Svar #20
03. december 2019 af StoreNord

En mus koster ikke så meget.
Jeg har selv en sød lille Logitech med receiver indeni.


Skriv et svar til: Rombe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.