Matematik

Løs ligningen f'(x)=0 i N-spire?

25. november 2019 af KneeKreeKey - Niveau: B-niveau

Tjek screenshots.
Er mit resultat korrekt?


Svar #1
25. november 2019 af KneeKreeKey

Udregning i TI-Nspire CAS (screenshot)


Svar #2
25. november 2019 af KneeKreeKey

Hov eller er det sådan her? Altså er svaret = -1.6


Svar #3
25. november 2019 af KneeKreeKey

Er det ikke det korrekte svar ? -1.6 
Har lavet grafen for funktionen og der kunne det godt være svaret


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2019 af mathon

                 \small \begin{array}{lllll} f(x):=8\cdot \ln(5-x)+x^2-12\mid 0<x<5\\\\ g(x):=\frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} x}f(x)\\\\ \textup{solve}(g(x)=0,x) \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. november 2019 af AMelev

Læg mærke til, hvad du kalder dine variable.
x kan jo ikke være -1.6, når 0 < x, og det passer da heller ikke med grafen. Du skal bestemme de x-værdier, hvor tangenten har hældningen 0, altså er vandrette, dvs. hvor grafen har lok. ekstrema eller vandret vendetangent.
                   

Vedhæftet fil:Billede1.jpg

Svar #6
25. november 2019 af KneeKreeKey

Mange tak :)


Skriv et svar til: Løs ligningen f'(x)=0 i N-spire?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.