Fysik

Elektricitet og resistans

26. november 2019 af Susannehp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ud fra et forsøg skal jeg finde den specifikke resistans, men burde den specifikke resistans ikke være uafhængig af tykkelsen af tråden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2019 af mathon

Du regner med samme resistans i begge tråde, hvilket er forkert.

\small \begin{array}{lr} \textup{resistans i f\o rste tr\aa d:}&0.1\; \Omega \\\\ \textup{resistans med fordoblet}\\ \textup{tv\ae rsnitsareal af \textbf{samme}}\\\textup{materiale:}&0.05\; \Omega \end{array}

..."men burde den specifikke resistans ikke være uafhængig af tykkelsen af tråden?"     Jo.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2019 af mathon

                   \small \begin{array}{lllll} \textup{hvis\textbf{ tr\aa dl\ae ngden} L af samme}\\ \textup{metal holdes\textbf{ konstant}}\\ \textup{har du:}&R\cdot a=\underset{\textup{\textbf{\color{Red} {konstant}}}}{\underbrace{\varrho \cdot L}}\\\textup{s\aa \ R og a er omvendt proportionale:}\\ \textup{fordobles a, halveres R.} \end{array}


Svar #3
27. november 2019 af Susannehp (Slettet)

Tak, det var tricket :)


Skriv et svar til: Elektricitet og resistans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.