Matematik

f(x) og omsætning

28. november 2019 af MatADG - Niveau: A-niveau

Hej alle, vi tænkte på om der er nogle venlige sjæle, der vil hjælpe med denne opgave om f(x) og omsætning? :) Billede af opgaven er vedhæftet.

Vedhæftet fil: A7 opgave 16.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2019 af OliverHviid

Hvad har du selv forsøgt? Hvor sidder du helt præcist fast?


Svar #2
28. november 2019 af MatADG

#1

Hvad har du selv forsøgt? Hvor sidder du helt præcist fast?

Vi må desværre erkende at vi allerede sidder fast ved punkt a) :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2019 af OliverHviid

I ved at udviklingen kan beskrives ved funktionen f(x)=ba(dvs. en eksponentiel funktion) I har også fået to punkter opgivet, altså (15, 410) og (40, 230) Nu anvender I blot formlerne til at finde a og b i eksponentielle funktioner, og så er opg. a løst.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2019 af Anders521

#2 Alternativ kan I bruge et CAS-værktøj til at udføre eksponentielregression.


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. november 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. november 2019 af mathon

                        \small \begin{array}{llll} a)&\frac{f(x_2)}{f(x_1)}=a^{x_2-x_1}\\\\ &\frac{230}{410}=a^{40-15}\\\\ &\frac{23}{41}=a^{25}\\\\ &a=\left (\frac{23}{41} \right )^{0.04}=0.977142\\\\ &f(x)=b\cdot 0.977142^{\, x} \\\\ &410=b\cdot 0.977142^{15} \\\\ &b=\frac{410}{0.706914}=579.986\\\\ &f(x)=579.986\cdot 0.977142^{\, x} \end{array}


Skriv et svar til: f(x) og omsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.