Matematik

Differentialregning

28. november 2019 af Stuiss1337 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har lidt svært ved den her opgave da jeg ikke forstår hvad det er jeg skal gøre i den. Og faktisk bare ikke forstår, det med sumregle osv er helt blank.

Har brug for hjælp til min aflevering, det er sidste opgave og er helt blank


Svar #1
28. november 2019 af Stuiss1337

Har faktisk bare brug for hjælp til min aflevering, det er den eneste opgave jeg mangler og fatter det ikke


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2019 af KneeKreeKey

Hvis du tager den første del af ligningen, 3x^5 som eksempel.

For at differentiere 3x^5 skal du finde den afledede  funktion af x^5  = 5*x^5-1 = 5x^4

Så bliver det 3*5x^4 = 15x^4.

Du kan nu fortsætte med at differentiere resten af din ligning og til sidst hhv addere og multiplicere alle faktorerne.
Se i din formelsamling hvordan du adderer og multiplicerer med afledede funktioner. 


Svar #3
28. november 2019 af Stuiss1337

#2

Hvis du tager den første del af ligningen, 3x^5 som eksempel.

For at differentiere 3x^5 skal du finde den afledede  funktion af x^5  = 5*x^5-1 = 5x^4

Så bliver det 3*5x^4 = 15x^4.

Du kan nu fortsætte med at differentiere resten af din ligning og til sidst hhv addere og multiplicere alle faktorerne.
Se i din formelsamling hvordan du adderer og multiplicerer med afledede funktioner. 

Så den skulle blive noget alla det her f’’(x) = 15x^4+4x+8x ?

Forstår ikke det der med sumreglen og konstantreglen. Det giver ingen mening


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2019 af KneeKreeKey

Se den her video. Så er du primed and ready to bork til eksamen:

https://www.youtube.com/watch?v=NNrxKnKco6s


Svar #5
28. november 2019 af Stuiss1337

#4

Se den her video. Så er du primed and ready to bork til eksamen:

https://www.youtube.com/watch?v=NNrxKnKco6s

Nu vil jeg faktisk bare gerne vide om jeg differentierede min funktion rigtigt til f’(x) = 15x^4+4x+8x 


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. november 2019 af mathon


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.