Matematik

Gør rede for, at vinkel C i trekant ABC er 90 grader

02. december 2019 af Sacul - Niveau: B-niveau

Har brug for lidt hjælp her:

Når en snedker skal undersøge, om en vinkel er ret, så kan han bruge et redskab som vist på billedet.

Figuren viser en model af redskabet. Det oplyses at punktet D ligger på linjestykket AB, og at |AD|=|BD|=|CD|

a) Gør rede for, at vinkel C i trekant ABC er 90 grader

Vedhæftet fil: 1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2019 af peter lind

BCD og ACD er ligebenede trekanter hvor topvinkerne er henholdsvis v og 180º-v


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2019 af mathon

               \small \begin{array}{llll} \angle BDC=2w&\textup{nabovinklen til vinklen i en trekant }\\ &\textup{er lig med summen af trekantens to \o vrige vinkler}\\\\ &u=\frac{180\degree-2w}{2}=90\degree-w\qquad\textup{da }\Delta BCD\textup{ er ligebenet}\\\\ &\angle C=u+w=\left ( 90\degree-w \right )+w=90\degree \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2020 af anna2302 (Slettet)

#3 Din forklaring med nabovinklen er meget utydelig, og stemmer jo ikke overens. Er der mulighed for, at du kan uddybe lidt mere?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar 2020 af peter lind

vinkel BDC = 180º-vinkel ADC

og da summen af vinklerne i en trekant er 180º er vinkel ADC +2w = 180º


Skriv et svar til: Gør rede for, at vinkel C i trekant ABC er 90 grader

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.