Matematik

opgave med linjelelement

02. december 2019 af Stjerneskud2016 - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg har prøvet at svare på ølgende opgave, men jeg er i tvivl om min argumentation er rigtig.

Vedhæftet fil: linjeelement.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2019 af Bibo53

Hældningen i alle punkter (x,0) er -0.6\cdot 0=0,

Hældningen i alle punkter (x,1) er -0.6\cdot 1=-0.6,

Hældningen i alle punkter (x,2) er -0.6\cdot 2=-1.2,

osv. Det passer ikke med A, hvor alle hældninger er positive. Hældningerne skal være negative for y>0 og positive for y<0.


Svar #2
02. december 2019 af Stjerneskud2016

Jeg forstår det ikke. Hvis der står - foran k vil hældningen jo altid være negativ ligemeget hvilken værdi y har. Vil det ikke sige at   y<0 og derfor skal alle hældninger være positive, ligesom ved A?

Bibo53


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2019 af Bibo53

Hvad mener du med k? Er det -0.6?

Hvis y er negativ, så er hældningen y' positiv, fordi negativ gange negativ giver positiv. For eksempel gælder der for alle punkter (x,-1), at y'=-0.6\cdot(-1)=0.6. Hældningerne skal være negative over x-aksen (hvor y>0) og positive under x-aksen.


Svar #4
02. december 2019 af Stjerneskud2016

tusind tak, nu forstår jeg det :) Bibo53


Skriv et svar til: opgave med linjelelement

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.