Matematik

Hvordan finder man t, når funktion har maksimum

02. december 2019 af me002 - Niveau: B-niveau

Jeg har lidt svært ved denne opgave, håber nogen kan hjælpe mig. 

tak på forhånd

JEg har vedhæftet opgaven som et billede.

Vedhæftet fil: Udklip298.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2019 af ringstedLC

Tegn f og indstil enheden på x-aksen til π/2.

a) Svingningstid = periodetid = afstand fra bølgetop til næste bølgetop.

Tip: Tæl 3 toppe frem og divider afstanden med 3.

\begin{align*} f(t) &= k-\sin(\omega t) \\ P &= \frac{2\pi}{\omega } \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. december 2019 af ringstedLC

b)

\begin{align*} f_{maks}(t) &= 1-(-1)=2\;,\;\sin_{\,ekstr.}(3t)=\pm1 \\ \sin(3t) &= -1 \\ t &= \;? \end{align*}


Skriv et svar til: Hvordan finder man t, når funktion har maksimum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.