Matematik

Opstil en vektorfunktion

04. december 2019 af Maja6661 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! Er der en som ved hvordan man opstiller en vektorfunktion ved godt at den skrives med henholdsvis x og y koordinaterne formel 189, men ved ikke hvordan jeg skal komme fra nogle givne punkter til en vektorfunktion?

a) en ret linje l går gennem punkterne (4,-1) og (1,2)

Opstil en vektorfunktion for l.

b) En ret linje med hældningstallet a=2,5 skærer x-aksen i punktet Px=(4,0)

Opstil en venktorfunktion for linjen

c) Har så i en anden opgave opgivet en vektorfunktion

Opstil en ligning af typen y=ax+b


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2019 af janhaa

a)\\ l: [x,y]=[-3, 3]*t+(1,2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2019 af peter lind

a) retningsvektor er (4, -1) - (1, 2) eller enhver vektor der er proportional med denne

b) retningsvektor er (1; 1,25)

Brug at retningsvektorenns tværvektor er normalvektor til linjen. Et punkt på linjen  får du ved at sætte t til et eller andet tal nemmest til 0


Skriv et svar til: Opstil en vektorfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.