Matematik

Matematik B - Delprøve 2 - Regression

04. december 2019 af ppilbauer (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa, jeg står over for den her opgave :-)

Spørgsmål: Skal man bruge en lineær eller eksponentiel regression? 

Jeg har selv brugt linear og det giver mig a er lig med 0.75095 og b er lig med 11.384.

Men hvordan kan man bestemme c?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2019 af peter lind

Du skal ikke bruge nogen af delene. Du skal bruge polynomial regression


Svar #3
04. december 2019 af ppilbauer (Slettet)

Mange tak skal du have! Må jeg lige spørge et spørgsmål mere... Hvordan man kan bestemme om hvilken slags regression man skal bruge når det ikke står direkte i opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2019 af Soeffi

#3.

f(x) = a·x + b            ...betyder lineær regression

f(x) = a·x2 + b·x + c ...betyder polynomiel regression (2. grads-)

f(x) = b·eax             ...betyder eksponentiel regression

f(x) = b·xa               ...betyder potens regression


Svar #5
04. december 2019 af ppilbauer (Slettet)

Tusind tak! Må jeg lige stille mit sidste spørgsmål om hvordan c) løses?

Skal man bruge en slags command i maple som "solve(PolyReg(X,Y,x)=25)" eller skal man bruge noget andet?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. december 2019 af peter lind

du skal løse ligningen f(x)  = 25.

Hvordan dette gøres i maple ved jeg ikke men generelt vil jeg gætte på solve(f(x) =25, x)


Skriv et svar til: Matematik B - Delprøve 2 - Regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.