Matematik

Forskrift sammensat funktion

07. december 2019 af Dallas89 - Niveau: B-niveau

Funktionerne f og g er givet ved: f(x)=x^2-4 og g(x)=2x^2-13

Jeg skal bestemme en forskrift for g(f(x))

Er det så korrekt at det vil blive g(f(x))=2(x^2-4)-13


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. december 2019 af mathon

                \small \small \small \begin{array}{lllll}g(f(x))=g(x^2-4)=2\cdot (x^2-4)^2 -13 \\\\ g(f(x))=2\cdot (x^4-8x^2+16)-13=2x^4-16x^2+32-13\\\\g(f(x))=2x^4-16x^2+19 \end{array}


Skriv et svar til: Forskrift sammensat funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.