Matematik

Koordinatsættene

07. december 2019 af NW12 - Niveau: B-niveau

Hejsa! Nogen som kan hjælpe med denne opgave? Jeg forstår simpelthen ikke hvordan man løser den... Jeg må bruge CAS-værktøj til denne opgave, og jeg bruger TI-Nspire CAS program. Så vil meget gerne have vist hvordan man gør i TI-Nspire:). Tak på forhånd

Vedhæftet fil: urur74849.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2019 af StoreNord

Det er ellers mere en opgave for Geogebra.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2019 af peter lind

vedlæg dog billedet


Svar #4
07. december 2019 af NW12

Jeg har også Geogebra StoreNord, kan du vise hvordan man laver opgaven der?
Peter Lind jeg har vedhæftet en fil, så gear lige ned engang

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. december 2019 af peter lind

Du har vedlagt en fil med opgaveteksten men ikke noget billede


Svar #6
07. december 2019 af NW12

Det er sådan set et screenshot af teksten, men det er jo som man selv vil. 


Svar #7
07. december 2019 af NW12

Er der nogen som vise hvordan man gør i Geogebra? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. december 2019 af Anders521


Svar #9
07. december 2019 af NW12

Det har set, men forstår ikke hvordan man gør det, selvom jeg har set det


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. december 2019 af peter lind

Der er jo en komplet løsning i henvisningen i #8 Hvis der er noget du ikke forstår der må du komme med en detaljeret beskrivelse af hvad du ikke forstår


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. december 2019 af ringstedLC

a) I opgaveteksten spørges til stedvektorerne AC og BC. De burde hedde stedvektorerne CA og CB, da C: (0,0)

\begin{align*} C:&\;(0,0)\text{ koordinatssystemets begyndelsespunkt} \\ \left |\overrightarrow{AC}\right |=22&\Rightarrow A:(0-22,0) \\ & \Rightarrow \overrightarrow{AC}=\binom{?}{?} \\ \text{stedvektor}&\;\overrightarrow{CA}=-1\cdot \overrightarrow{AC}=\binom{?}{?} \\ \left |\overrightarrow{BC}\right |=22&\Rightarrow B:\left\{\begin{matrix} B_x&=\sqrt{22^2-17.2^2}\\ B_y&=17.2 \end{matrix}\right. \Rightarrow B:(?,?) \\ &\Rightarrow \overrightarrow{BC}=\binom{?}{?} \\ \text{stedvektor}&\;\overrightarrow{CB}=-1\cdot \overrightarrow{BC}=\binom{?}{?} \\ \end{align*}

b) Beregn vinkel v som den stumpe vinkel mellem de to stedvektorer:

\begin{align*} \cos(v) &= \frac{\overrightarrow{CA}\cdot \overrightarrow{CB}} {\left |\overrightarrow{CA}\right |\cdot \left |\overrightarrow{CB}\right |} \\ v &= \;?^{\circ} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. december 2019 af ringstedLC

#7

Er der nogen som vise hvordan man gør i Geogebra? 

I GeoGebra:

- Input: C:(0,0)

- Input: A:(-22,0)

- Input: B:(sqrt(222-17.22),17.2), sqrt ≈ squareroot ≈ kvadratrod.

- Input: vektor((A)). Omdøb denne til: CA

- Input: vektor((B)). Omdøb denne til: CB

Tip: Når du har klikket i "Input:", så væn dig til kun at flytte cursoren med "pil, højre" og "pil, venstre", altså brug ikke musen/touchpad.

Det var til opgave a)

b)

- Input: v = arccos((Prik(CA, CB)) / (Længde(CA) Længde(CB))). arccos ≈ cos-1. Mellemrummet mellem "CA) og længde" giver automatisk gange.

Tip: Skriv langsomt og GG kommer selv med forslag.

- eller brug "vinkel-værktøjet".

Husk altid at begrunde/forklare, hvordan du har anvendt CAS til en beregning.

Da du tidligere har angivet, at du bruger Ti-Nspire, skal du selvfølgelig også øve dig i at lave lignende opgaver med dette værktøj, da det er for bøvlet at skulle aflevere i det med beregninger fra GeoGebra.

Vedhæftet fil:_GeoG - Input.png

Brugbart svar (0)

Svar #13
07. december 2019 af ringstedLC

Nu skulle du gerne have fået noget lignende:

Vedhæftet fil:__0.png

Brugbart svar (0)

Svar #14
07. december 2019 af StoreNord

Stedvektorerne AC og BC skal pege på C.


Svar #15
07. december 2019 af NW12

Her er hvad jeg har fået, er det korrekt? 

Vedhæftet fil:777.png

Brugbart svar (0)

Svar #16
08. december 2019 af StoreNord

Vinklen er korrekt.
Men C skal ligge i (0,0).
Og du har en vektor, der hedder BD.
Se også, hvad jeg skrev i #14.   jeg må give Ringsted ret. En stedvektor starter selvfølgelig i Origo (0,0).


Svar #17
08. december 2019 af NW12

Når jeg tegner det ind igen så får jeg vinklen til at være 154, det passer jo ikke? Og jeg har mit C i (0,0)


Brugbart svar (0)

Svar #18
08. december 2019 af ringstedLC

Vedhæft et nyt billede!


Svar #19
08. december 2019 af NW12

Her

Vedhæftet fil:09876543.png

Brugbart svar (0)

Svar #20
08. december 2019 af ringstedLC

Du har ikke defineret B, vektor CA og vektor CB som beskrevet i #12, - fyhh.

Vektor u er OK, så fejlen må ligge i vektor v. Omdefiner B og se om det hjælper.

Begge vektorer og vinklen skal omdøbes, men bare rolig; GG holder styr på navnene, så du kan fx godt starte med at omdøbe α til v.


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.