Matematik

Ligning

08. december 2019 af sandra000 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, er der muligvis nogen som kan hjælpe med disse tre opgaver?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2019 af janhaa

2.

f(g) = x+ 3

g(f) = (x + 3)2


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. december 2019 af ringstedLC

Opg. 1 a) og b)

\begin{align*} 3abc+12ac &= \\ 3ac\cdot \frac{3abc}{3ac}+3ac\cdot \frac{12ac}{3ac} &= \\\\ 15xy^2-12x^2y &= \\ 3xy\cdot \frac{15xy^2}{3xy}-3xy\cdot \frac{12x^2y}{3xy} &= \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. december 2019 af StoreNord

I opgave 3 får jeg   z=3.1


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. december 2019 af ringstedLC

Opg. 3

\begin{align*} \sqrt{4}\: \left (6z+4\cdot (z-3)\right ) &= \frac{\sqrt[4]{16}}{\sqrt[3]{8}}\cdot 38 \\ 2\cdot \left (6z+4\cdot (z-3)\right ) &= \frac{\sqrt[4]{2\cdot 2\cdot 2\cdot 2}}{\sqrt[3]{2\cdot 2\cdot 2}}\cdot 38 \\ \end{align*}


Svar #5
08. december 2019 af sandra000 (Slettet)

Skal jeg så regne stykkerne ud?


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. december 2019 af StoreNord

Ja i Opg.3
Hvad blir z?


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. december 2019 af ringstedLC

#5: Parenteserne kommer jo ikke af sig selv og ligningen skal da løses.

Opg. 1 a) og b) ekstra: Brug:

\begin{align*} s\cdot t\pm s\cdot u &= s\cdot (t\pm u) \\ 3xy\cdot \frac{15xy^2}{3xy}-3xy\cdot \frac{12x^2y}{3xy} &= \\\\ \text{og at fx }\frac{15xy^2}{3xy} &= \frac{5\cdot 3x\cdot y\cdot y}{3x\cdot y} \end{align*}

Opg. 3 ekstra: Brug:

\begin{align*} \sqrt[n]{a^n} &= a \\ \text{og at }\frac{a}{a} &= 1 \end{align*}


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.