Matematik

vejr spørgsmål

09. december 2019 af shain - Niveau: 9. klasse
Har en opgave som jeg er fuldstændig er gået i stå med. Handler om regnvejr. Det er alle 3 opgaver jeg har problemer med. Billede vedhæftet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2019 af ab015 (Slettet)


Svar #2
09. december 2019 af shain

Er 152 liter det det samme som 152 ml?

opg 5.3

Skal jeg regne rumfanget ud på kassen og lave det om til liter, og divider de to tal?
Det der kan være i beholderen og det regn der faldt?


opg.5.2 er det 20 liter/5m2= 4 liter/m2?

Nogen der kan hjælpe er på bar bund



Svar #3
09. december 2019 af shain

Ingen der kan hjælpe?

Svar #4
09. december 2019 af shain

???

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. december 2019 af ringstedLC

#2 Er 152 liter det det samme som 152 ml?

Nej:

152\text{ L} &= 152\cdot 1000\text{ mL}

opg.5.2 er det 20 liter/5m2= 4 liter/m2?

Der spørges om hvormange mm regn, der falder. Brug:

1\text{ L pr. m}^2 &\approx 1\text{ mm regn}

opg 5.3

Skal jeg regne rumfanget ud på kassen og lave det om til liter, og divider de to tal?
Det der kan være i beholderen og det regn der faldt?

På hver m2 af taget faldt der 152 L. Alt vandet løber ned i kassen.

\begin{align*} \text{Regn}_{tag}\text{ i L} &=\;? \\ \text{Beholder i L} &=\;? \end{align*}

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. december 2019 af SuneChr

# 0
Det kan godt volde lidt forståelsesforvirring, at et rummål regn angives i et længdemål.
Lad os da se på kassen  1,5 m × 1,5 m × 1,5 m
Den har rumfanget  3,375 m3
Lad os nu lave en kasse, med samme rumfang, der i bunden er  1 m × 1 m  og 3,375 m høj.
Stiller vi dén kasse ud i regnvejret, kan vi direkte måle regnmængden ved at måle vandstandens højde
i mm fra bunden af kassen.


Svar #7
11. december 2019 af shain

3375 liter/24?

Svar #8
11. december 2019 af shain

i 5.2 faldt der 4 mm?

Brugbart svar (0)

Svar #9
11. december 2019 af ringstedLC

#8: OK!

#7: Rumfanget af beholderen/kassen er 3375 L

\begin{align*} \text{Regn}_{tag} &= 152\cdot 24\left ( \frac{L\cdot m^2}{m^2} \right )=\,?\text{ L} \end{align*}


Skriv et svar til: vejr spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.