Matematik

Udspændt af to vektorer

09. december 2019 af NW12 - Niveau: B-niveau

Nogen som kan hjælpe med denne opgave? Jeg må bruge CAS til denne opgave og jeg bruger TI-Nspire. Jeg har fået opgave a til at være -3, er det korrekt? Vil meget gerne have vist hvordan man løser opgaven i TI-Nspire


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2019 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllll}\textbf{Opgave 9}&a)&A_{par}=\textup{abs}\left (det \left (\begin{bmatrix} -5-(-3) &-7 \\ -10-7&2 \end{bmatrix} \right )\right ) \\\\\\&b)&\mathbf{AB}_\mathbf{a}=\frac{dotP\left (\begin{bmatrix} 5-(-3)\\-10-7 \end{bmatrix},\begin{bmatrix} -7\\2 \end{bmatrix} \right )}{(-7)^2+2^2}\cdot \begin{bmatrix} -7\\2 \end{bmatrix} \end{array}


Svar #3
09. december 2019 af NW12

Er det lavet i TI-Nspire?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. december 2019 af mathon

                    Ja.


Svar #5
09. december 2019 af NW12

Jeg kan ikke plotte det ind, den bliver ved med at skrive ugyldigt indekstegn....


Svar #6
09. december 2019 af NW12

Hvad gør jeg forkert?


Svar #7
09. december 2019 af NW12

Ingen som kan hjælpe. Hvordan taster jeg det rigtigt ind? Den bliver ved med at sige fejl


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. december 2019 af MandenMedMangeHatte

Prøv at vedhæfte et billede af fejlen.

Svar #9
09. december 2019 af NW12

Her

Vedhæftet fil:jdjdjd.png

Brugbart svar (0)

Svar #10
09. december 2019 af MandenMedMangeHatte

Det er naturligvis fordi din matrix ikke er korrekt.

Det du har lavet der er en 2x3-matrix, men du skal bruge en 2x2-matrix.

Det virker som om du ikke helt har forstået Mathons svar.


Svar #11
09. december 2019 af NW12

Så arealet er -78? Men nu er der problmer med b, den kan jeg heller ikke få lov at regne ud....

Vedhæftet fil:jdjjd.png

Brugbart svar (0)

Svar #12
09. december 2019 af MandenMedMangeHatte

Arealet er naturligvis ikke -78, men 78! Du mangler at tage absolutværdien.

Du mangler et komma mellem matricen og vektoren i prikproduktet.


Svar #13
09. december 2019 af NW12

Hvorfor siger min så -78? Og selvom jeg sætter komma mellem matrix og vektoren, står der bare syntaks?


Svar #14
09. december 2019 af NW12

Hvordan finder man absolutværdien på TI-Nspire?


Brugbart svar (0)

Svar #15
09. december 2019 af ringstedLC

#14

Hvordan finder man absolutværdien på TI-Nspire?

Jeg mener, at den hedder "abs( ).


Brugbart svar (0)

Svar #16
09. december 2019 af MandenMedMangeHatte

NW12. Igen er din matrix forkert.

Faktisk skal du slet ikke bruge en matrix, men en vektor (måske du skulle lære forskellen).

Din vektordimensioner skal være 2x1. Så skal "dotP" nok virke.


Svar #17
09. december 2019 af NW12

Det virker altså stadig ikke, jeg kan simpelthen ikke se hvad jeg gør forkert. Nu har jeg brug 2x1 vektordimensioner, og den skriver stadig fejl? Altså jeg forstår det ikke..... Hvorfor bliver den ved med at skrive fejl?


Brugbart svar (0)

Svar #18
10. december 2019 af MandenMedMangeHatte

Du bliver nødt til at vedhæfte et billede hver gang. Ellers bliver det umuligt at hjælpe dig.


Svar #19
10. december 2019 af NW12

Det kan godt være det bare er mig som er herre dum, men jeg prøver at gøre alt hvad i siger, men den skriver stadig fejl og kan ikke udregne....... Nu har jeg brugt 2x1 vektor. Og jeg har prøvet med og uden Apar. Det virker ikke....

Vedhæftet fil:7899.png

Brugbart svar (0)

Svar #20
10. december 2019 af MandenMedMangeHatte

Hvorfor står “abs” foran ligmedtegnet? Anyway prøv det her så:

For det første så regn lige tallene helt ud.

For det andet, så i stedet for at lave en matrix, så definer en vektor i en Nspire sådan her:

v := [j;k]

Hvor j og k er vektorens koordinater. Prøv at gøre alt dette

Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.