Matematik

2 hurtige opgaver

09. december 2019 af Bygningsingeniør - Niveau: A-niveau

Hej SP

Kan I hjælpe mig med de 2 opgaver.  

Opgaverne er uden hjælpmidler og er vedhæftet. 

Mange tak på forhånd! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. december 2019 af janhaa

1a) 3 løsninger når diskriminant =0

1 - 4k = 0

4k = 1 

k = 1/4

2a)


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. december 2019 af janhaa

2a)\\

P = (1, -3) og Q = (x, x2)

f'(x)=\frac{x^2+3}{x-1}=2x\\ \\ x=-1,x=3


Svar #3
09. december 2019 af Bygningsingeniør

#2

2a)\\

P = (1, -3) og Q = (x, x2)

f'(x)=\frac{x^2+3}{x-1}=2x\\ \\ x=-1,x=3

kan du uddybe ?  :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. december 2019 af janhaa

#3
#2

2a)\\

P = (1, -3) og Q = (x, x2)

f'(x)=\frac{x^2+3}{x-1}=2x\\ \\ x=-1,x=3

kan du uddybe ?  :-)

slope:f'(x)=\frac{\Delta y}{\Delta x}


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. december 2019 af mathon

\small \begin{array}{lllll}2a)&&f{\, }'(x)=2x\\\\&\textup{tangentligning i }(x_o,y_o) &y=2x_o\cdot (x-x_o)+{x_o}^2\\\\&&y=2x_ox-{x_o}^2&\textup{gennem (1,-3)} \\\\&&-3=2\cdot 1\cdot x_o-{x_o}^2\\\\&&{x_o}^2-2x_o-3=0\\\\&&x_o=\left\{\! \! \begin{array}{rl}-1\\3 \end{array}\right. \end{array}


Svar #6
09. december 2019 af Bygningsingeniør

#5

\small \begin{array}{lllll}2a)&&f{\, }'(x)=2x\\\\&\textup{tangentligning i }(x_o,y_o) &y=2x_o\cdot (x-x_o)+{x_o}^2\\\\&&y=2x_ox-{x_o}^2&\textup{gennem (1,-3)} \\\\&&-3=2\cdot 1\cdot x_o-{x_o}^2\\\\&&{x_o}^2-2x_o-3=0\\\\&&x_o=\left\{\! \! \begin{array}{rl}-1\\3 \end{array}\right. \end{array}

mange tak!!


Svar #7
09. december 2019 af Bygningsingeniør

kan du hjælpe med opgave b 

Jeg ved at a er n*p=180*(1/6)=30

men hvordan kan jeg løse b


Svar #8
09. december 2019 af Bygningsingeniør

jeg ved hvornår det er en exponential udfalde, men hvordan an jeg bestemme antal seksere der betegnes som exponential udflade


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. december 2019 af janhaa

b)

\mu \pm 3\sigma = 30\pm 15


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. december 2019 af janhaa

#8

jeg ved hvornår det er en exponential udfalde, men hvordan an jeg bestemme antal seksere der betegnes som exponential udflade

exceptionelle ufall


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. december 2019 af delc (Slettet)

Find spredning for den pågældende stok. var.. Exceptionelle udfalder vil ligge over 3 spredning fra middelværdien. 


Skriv et svar til: 2 hurtige opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.