Kemi

Hjælp til Kemi !!!!!!!

09. december 2019 af lektiehjælp0012 - Niveau: A-niveau

Sarin har densiteten 1,09 g/ml. Hvis mennesker opholder sig i et rum, der indeholder 10 mg sarin pr. kubikmeter, vil halvdelen være døde efter 10 minutters forløb. På en perron i en undergrundsstation knuses en flaske indeholdende 50 ml sarin, som hurtigt fordamper og fordeler sig i et volumen omkring perronen på 4000 kubikmeter.
Bevirker udslippet at halvdelen af personer som opholder sig på perronen er døde efter 10 minutters forløb??
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. december 2019 af janhaa

\frac{1,09*50}{4000}\,g/m^3=0,0136\,g/m^3>0,01\,g/m^3

ja.


Svar #2
09. december 2019 af lektiehjælp0012

mange tak, hvilken formel bruger du?


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. december 2019 af mathon

             \small \begin{array}{lll}\textup{Sarinkoncentration p\aa \ }\\ \textup{undergrundsstationen i }\frac{mg}{m^3}\textup{:}&\frac{\left ( 50\; mL \right )\cdot \left (1.09\; \frac{g}{mL} \right ) }{4000\; m^3}=0.013625\; \frac{g}{m^3}=13.625\; \frac{mg}{m^3} \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til Kemi !!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.