Matematik

Trigonometri - Bevis disse to formler

10. december 2019 af martinier - Niveau: A-niveau

Hejsa

Har brug for lidt hjælp. Skal bevise nedenstående formler men har ingen ide om hvordan de skal bevises. Kan man bevise dem ved hjælp af/ ved brug af en enhedscirkel? Og, hvis ja, hvordan isåfald?

Min matematikbog var på ingen måde nogen hjælp!

sin(x+\tfrac{\pi }{2})=cos(x)

cos(x+\tfrac{\pi }{2})=-sin(x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2019 af mathon

                  \small \begin{array}{llll}& \sin(t+s)=\sin(t)\cdot \cos(s)+\cos(t)\cdot \sin(s)\\\\ &\cos(t+s)=\cos(t)\cdot \cos(s)-\sin(t)\cdot \sin(s)\\\\\textup{eller} &\textup{ved betragtning af kongruente trekanter p\aa \ enhedscirklen.} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2019 af peter lind

#0 Ja du kan se at det er en retningsvektor der er drejet 90º i positiv retning og se på hvad det betyder for vinklerne.


Skriv et svar til: Trigonometri - Bevis disse to formler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.