Matematik

Andengradsligning - løsning

10. december 2019 af mariestuart - Niveau: 9. klasse

Hej!
Jeg har puttet min andengradsligning ind i Geogebra:
 

x^2 -6x + 9 = y

Jeg er dog lidt i tvivl - er løsning 0 eller 3? Grafen rører jo næsten 3 på x-aksen. 

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2019 af mathon

                \small x^2-6x+9=(x-3)^2=0

                \small x=3


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2019 af janhaa

x^2-6x+9=(x-3)^2=0


Svar #3
10. december 2019 af mariestuart

Tak for hjælpen, jeg kom lidt i tvivl, fordi den næsten ikke rørte. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2019 af Mathias7878

x^2-6x+9 = (x-3)^2 \Leftrightarrow x = 3

- - -

 

 


Skriv et svar til: Andengradsligning - løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.