Matematik

Poisson fordeling, middelværdi

11. december 2019 af Hej15 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er det rigtigt forstået, at når man skal beregne middelværdien på formen E(X^2) for en poisson fordeling, så gælder følgende formel:

lambda^2 +lambda

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2019 af delc (Slettet)

varians af X fra en poissonfordeling er lig med middelværdien. Var(X) = EX^2 - (EX)^2. 


Svar #2
11. december 2019 af Hej15 (Slettet)

Ja, men den er middelværdien EX^2, som jeg skal kunne regne ud, men altså ud fra det, så vil det vel være:

lambda = EX^2 - lambda^2

lambda + lambda^2 =EX^2 

Er det ikke rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2019 af delc (Slettet)

Yeap

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2019 af peter lind

#2 ????

V(X) = E(X2)-(E(X))2 = λ2 og deraf  får du

E(X2) = V(X2) + E(X)2 = λ2+E(X)2 = λ22


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. december 2019 af delc (Slettet)

#4 Var(X) = E X for X Poissonfordelt

Skriv et svar til: Poisson fordeling, middelværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.