Matematik

HJÆÆLP TIL AT LØSE LIGNINGER!!!!

15. december 2019 af Lauraaa21 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hejjj! sidder fast i en ligning som jeg ikke kan løse. er der nogen som vil hjælpe mig, har nemlig glemt hvordan man løser ligninger, da min lærer konstant er syg. Håber i kan hjælpee. I må meget gerne skrivefra trin til trin. Thxx


Svar #1
15. december 2019 af Lauraaa21 (Slettet)

Når jo ligning var; 5x-2x=x+8. ahah glemte at sætte den ind før


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2019 af mathon

Subtraher x på begge sider af lighedstegnet.

Divider dernæst med koefficienten til x på begge sider af lighedstegnet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2019 af ringstedLC

\begin{align*} 5x-2x &= x+8 \\ 5x-2x{\color{Red} \,-\,x} &= x{\color{Red} \,-\,x}+8 \end{align*}


Skriv et svar til: HJÆÆLP TIL AT LØSE LIGNINGER!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.