Kemi

Hjælp til kemi

15. december 2019 af lektiehjælp0012 - Niveau: A-niveau
Der fremstilles en stamopløsning af krystalkugler i vand med et indhold på 50,0 mg/L. Ud fra denne stamopløsning fremstilles 4 fortyndede vandige opløsninger.
1.opløsning: 10,0 ml stamopløsning fortyndes til 100 ml - 5,00 mg/l
2. 20,0 ml opløsning 1 fortyndes til 25,0 ml - 4,00 mg/l
3.15,0 ml opløsning 1 fortyndes til 25,0 ml - 3,00 mg/l
4. 10,0 ml opløsning 1 fortyndes til 25,0 ml - 2,00 mg/l

Vis at indholdet af krystalviolet i opløsningerne 1-4har de ovenfor angivne værdier

Svar #1
15. december 2019 af lektiehjælp0012

Håner nogen vil hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2019 af mathon

                          \small \begin{array}{lllr}\textup{1. opl\o sning:}&0.1\cdot \left ( 50\; \frac{mg}{L} \right ) &=&5.00\; \frac{mg}{L}\\\\\textup{2. opl\o sning:}&0.8\cdot \left ( 5.00\; \frac{mg}{L} \right )&=&4.00\; \frac{mg}{L}\\\\ \textup{3. opl\o sning:}&0.6\cdot \left ( 5.00\; \frac{mg}{L} \right )&=&3.00\; \frac{mg}{L}\\\\\textup{4. opl\o sning:}&0.4\cdot \left ( 5.00\; \frac{mg}{L} \right )&=&2.00\; \frac{mg}{L} \end{array}


Svar #3
15. december 2019 af lektiehjælp0012

Hvilken formel

Svar #4
15. december 2019 af lektiehjælp0012

n=c·V?


Svar #5
15. december 2019 af lektiehjælp0012

og hvorfor er der ikke enheder på dem som du har regnet til L istedet for ml

og må jeg se mellem udregninger pleasee


Svar #6
16. december 2019 af lektiehjælp0012

hjælppppp


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. december 2019 af mathon

                          \small \small \begin{array}{lllr}&n=V_2\cdot c_2&=&V_1\cdot c_1\\\\&c_2=\frac{V_1}{V_2}\cdot c_1\\\\\textup{1. opl\o sning:}&\frac{10}{100}\cdot \left ( 50\; \frac{mg}{L} \right ) &=&5.00\; \frac{mg}{L}\\\\\textup{2. opl\o sning:}&\frac{20}{25}\cdot \left ( 5.00\; \frac{mg}{L} \right )&=&4.00\; \frac{mg}{L}\\\\ \textup{3. opl\o sning:}&\frac{15}{25}\cdot \left ( 5.00\; \frac{mg}{L} \right )&=&3.00\; \frac{mg}{L}\\\\\textup{4. opl\o sning:}&\frac{10}{25}\cdot \left ( 5.00\; \frac{mg}{L} \right )&=&2.00\; \frac{mg}{L} \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.